Infrastructuur

De netwerkinfrastructuur van het Riffle netwerk bestaat uit verschillende datacenters. Riffle werkt hiervoor samen met LCL en Interxion. Deze onafhankelijke serverparken  staan met een gegarandeerde permanente stroomvoorziening, een efficiënte temperatuurcontrole en klimaatregeling, waterlekdetectie en een uitstekende brandbeveiliging garant voor de veilige opslag van al uw data.

Meer informatie over onze datacentra is te vinden op www.lcl.be en www.interxion.be.

De datacenters in het Riffle netwerk zijn met elkaar verbonden via glasvezel. Als het nodig is, kan die supersnelle verbinding worden opgedreven naar een snelheid van meer dan 400 gbits per seconde. Alsof u een sportauto naast een gewone gezinswagen zet.

Het hele Riffle netwerk is volledig redundant. Dat wil zeggen dat alle netwerkinfrastructuur van A tot Z helemaal dubbel is gebouwd. Voor bedrijfskritieke toepassingen worden niet alleen dubbele servers voorzien maar ook een dubbele internettoegang. Valt een onderdeel van het netwerk weg, dan wordt dit automatisch gedetecteerd en neemt een ander onderdeel het feilloos over.

Met de ultramoderne en veilige datacenters van Riffle beschikt u over een performante en betrouwbare netwerkinfrastructuur die u haast onbeperkte mogelijkheden biedt bij het veilig bewaren en toegankelijk maken van uw data.